Zelf Confrontatie Methode

De Zelf Confrontatie Methode is een relatief kort en intensief coachingstraject. Het is doeltreffend en direct toepasbaar, omdat jij jezelf analyseert. De kracht van de Zelf Confrontatie Methode is dat jij zelf de rode draad in je leven ontwart. Deze unieke methode geeft je de mogelijkheid om zélf op een nieuwe manier naar jezelf te kijken. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en je wordt verleid steeds dieper te zoeken naar het begin van die rode draad. De inzichten die jijzelf ontdekt zijn effectief en blijvend. De coach staat naast je in elke stap van de methode. Jouw verhaal, jouw gevoel en jouw woorden worden door de coach vastgelegd, zodat jij het kan worden gebruiken in jouw analyse. De Zelf Confrontatie Methode gaat uit van jouw kracht als zelfdenkend mens.    

Wat levert de Zelf Confrontatie Methode op?

Inzicht in eigen kracht, valkuilen en drijfveren

Intrinsieke motivatie

Vitaliteit

Betere prestaties in het algemeen

Tevredenheid, zowel privé als in het werk

    Stappen in de Zelf Confrontatie Methode

  1. Intake gesprek Wat is je hulpvraag, is er een klik en wat zijn je persoonlijke doelen?
  2. Levens- en loopbaanverhaal Jij vertelt jouw verhaal. Van vroeger tot heden, van privé tot werk. Alle relevante gebeurtenissen uit jouw leven worden vastgelegd.
  3. Analyse Jij kan jezelf gaan analyseren. Je gaat verbanden ontdekken tussen de relevante gebeurtenissen uit jouw leven. Je leert kijken naar het verhaal achter het verhaal. Op deze manier ontwar je zelf de rode draad.
  4. Herkenning Je gaat je eigen gedrag herkennen in de dagelijkse praktijk en zien wat voor invloed de omgeving op je heeft.
  5. Verandering Je gaat steeds effectiever om met de invloed die de omgeving op je heeft. Je ziet valkuilen eerder aankomen en je leert daarop anticiperen.

Wat maakt de Zelf Confrontatie Methode uniek? De kracht van je eigen deskundigheid Je analyseert jezelf. Nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en motiveert om aan de slag te gaan. Dit maakt de methode effectief, duurzaam en prettig. Wetenschappelijk onderbouwd De methode is wetenschappelijk getest in het research programma “Valuation and Motivation” van de Radboud Universiteit Nijmegen. De methode heeft de internationale erkenning “excellent” gekregen en wordt al zo’n 30 jaar toegepast en doorontwikkeld. Kwaliteit verzekerd Eén van de weinige coachingsmethoden met een eigen beroepsvereniging, kwaliteitssysteem en certificering van de coaches die de methode in de praktijk brengen. Aantoonbaar effect Professioneel evaluatiesysteem voor cliënten. Uit recent, grootschalig onderzoek blijkt dat de algemene tevredenheid over de Zelf Confrontatie Methode gewaardeerd wordt met een 8,6.

Neem contact op voor een vrijblijvende intake