Wil jij energie, initiatief en samenwerking in je team?

Herken je dit?

 • Het team heeft moeite met het nemen van besluiten
 • Er wordt weinig initiatief genomen
 • Er is angst voor verandering
 • Er kan niets gebeuren voordat iedereen erover vergaderd heeft
 • Je kan elkaar niet aanspreken op werk gerelateerde zaken
 • Er wordt teveel getheoretiseerd. Er wordt meer bedacht dan wordt uitgevoerd

Hoe zou het zijn om een team te hebben dat initiatief neemt, samenwerkt en vooruit gaat? Een team waar verantwoordelijkheid wordt genomen en zelf met oplossingen komt.

Werkwijze

Je team gaat met elkaar bepaalde opdrachten oplossen en codes kraken. Ik film het team tijdens de opdrachten en we gaan de beelden samen analyseren.

De directe feedback zorgt ervoor, dat we samen een concreet overzicht kunnen maken, waar we aan willen werken.


Hoe kunnen we de kwaliteiten vergroten?

De volgende punten komen o.a. aan bod:

 • Wat is de kracht van het team?
 • Wat levert ons dat op?
 • Hoe kunnen we daar een collectieve kwaliteit van maken?

Een team dat teveel zit op kwaliteit, loopt het risico veel over te werken en deadlines niet te respecteren. Een sociaal team, loopt het risico elkaar niet meer aan te spreken op ongewenst gedrag. Een zelfstandig team, kan minder efficiënt zijn omdat veel dingen dubbel worden gedaan. Een teveel van een kernkwaliteit leidt vaak tot stagnatie van het teamproces. Ik laat je team ervaren wat er gebeurt wanneer een kernkwaliteit de overhand neemt en ik leer hoe deze te controleren.


Hoe kunnen we de valkuilen omzeilen?

In deze module word je met je neus op de feiten gedrukt. Jullie gaan aan den lijve ondervinden waarom sommige dingen gewoon niet lukken in het team. Deze steeds terugkerende valkuilen maken we duidelijk herkenbaar, zodat iedereen  deze van mijlen ver ziet aankomen. Je team leert hoe je de valkuilen kunt omzeilen en hoe je elkaar hierin ondersteunt.


Onderliggende verhoudingen

De volgende punten komen o.a. aan bod:

 • Wie zijn/is de natuurlijke leider(s) in het team?
 • Naar wie kijkt het team voor kennis?
 • Naar wie kijkt het team voor initiatief?
 • Kan iedereen met elkaar samenwerken?

Deze module zorgt er voor dat iedereen binnen het team weet wat hij/zij nodig heeft om tot een besluit te kunnen komen. Naar wie ga je voor hulp?  Zou je voor alle teamleden je hand in het vuur steken? Benut je de volle kracht van het team?


Afspraken en commitment

De volgende punten komen o.a. aan bod:

 • Hoe maken we dit toekomst bestendig?
 • Wat zijn de consequenties als de nieuwe afspraken niet worden nageleefd?

Als jij niet voor je team gaat staan, dan doet niemand dat. In deze module gaan we concrete afspraken maken. We bekijken ook wat er gebeurt als er niets wordt gedaan.

Na deze workshop weet het team exact waar de kwaliteiten liggen, valkuilen liggen en wat de rolverdeling is. De essentiële ingrediënten voor een gemotiveerd team.  Waarin iedereen verantwoordelijkheid draagt voor zichzelf en voor elkaar. En niet te vergeten: een team waarin, jij werkplezier hervindt en behoudt.

Veel gestelde vragen

Wat is de trainingslocatie?
Ik kom naar jullie kantoor. Ik heb altijd 2 vergaderruimtes nodig. Een ruimte voor de psychologische opdrachten en een ruimte voor de evaluatie.

Wat kan ik mij voorstellen bij psychologische opdrachten?
We starten altijd met een escape room. Het team wordt getriggert op bepaald gedrag tijdens het uitvoeren van verschillende opdrachten. Door de team reactie, kunnen we zien waar het team nog kan verbeteren.

Wat is het maximale aantal mensen voor de team training?
Het maximale aantal is 15. Bestaat het team uit meer mensen, moeten we in meerdere groepen gaan werken.

De mensen in mijn team werken op verschillende locaties en zijn niet dagelijks met elkaar in contact. Komen we dan wel in aanmerking voor een teamtraining?
In overleg kunnen we bespreken hoe we dit het beste kunnen aanpakken. Wanneer het resultaat van het team sterk wordt beïnvloed door een goede samenwerking tussen de verschillende locaties, is het juist interessant iedereen bij elkaar te brengen.