Soms is er meer persoonlijke aandacht nodig

Een persoonlijk motivatie traject is geschikt voor mensen die:

  • Merken het overzicht kwijt te zijn
  • Altijd het gevoel hebben dat ze het beter of anders moet doen
  • Spelen met de gedachte een ander carrière pad te kiezen
  • Alle energie verspelen op het werk en geen energie meer over hebben voor familie, vrienden of hobby’s
  • Slecht of onrustig slapen
  • Merken dan ze veel klagen over hun baan

Het persoonlijke motivatie traject brengt intrinsieke motivatie. Je leert hoofd en bijzaken weer beter van elkaar scheiden. Hierdoor ontstaat er een duidelijk verband tussen je gedrag en je gestelde doelen. Je krijgt weer lef, wordt eigenwijzer en weet beter wat je wel en niet wil.

Plan nu een telefonische afspraak om het persoonlijke traject te bespreken.

Neem contact op

Waar?

Trajecten in Brabant vinden plaats in mijn praktijk in Boxtel. Op andere plaatsen in het land huren we een externe locatie.

Investering

Het traject bestaat uit 4 x 2,5 uur en 6 losse uren flexibel in te delen. Het traject wordt ondersteund door een online training waarin oefeningen en concrete opdrachten worden aangeboden.

Opzet van het individuele traject

Intake gesprek

Tijdens de eerste kennismaking van een uur, leg ik alles uit over het traject en de methode. We formuleren samen de hulpvraag die we gaan terugkoppelen naar de organisatie.

1e fase 
Zelf Confrontatie Methode

Stap 1 Inzicht en onderzoek

Stap 2 Visie: waar wil ik heen?

Stap 3 Wat houdt me tegen?

2e fase 
Coaching van het leer- en veranderproces

Evaluatie gesprek met coachee en opdrachtgever

 

Methode

Door de coaching op basis van de Zelf Confrontatie Methode (ZKM) wordt een proces op gang gebracht dat bovengenoemde doelen dichterbij brengt en persoonlijke verandering in gang zet. Gebleken is dat deze verandering reeds in de eerste fase, zijnde de eerste 6 weken, begint. Tijdens de tweede fase worden de  veranderingen nog meer ervaren en doorleefd, waardoor deze zullen beklijven en je meer keuzemogelijkheden kan inzetten in gedrag. Samen met de coach breng je structuur in activiteiten die leiden tot zichtbare en voelbare resultaten.

De Zelf Confrontatie Methode (ZKM) wordt ondersteund met de online training ‘Uit je hoofd – in je lijf’. Dit is een gestructureerd  programma op het gebied van emotie management. Hierin wordt gewerkt met technieken uit de mindfulness traditie en met hartcoherentie. Een praktisch online werkboek met observatie opdrachten en lichamelijke oefeningen vormen de basis. De online training zal het effect van de coaching versterken en je beter in staat stellen met stress en spanning om te gaan, nu en in de toekomst.

Veel gestelde vragen

 

Wat kan ik verwachten van het intake gesprek?
Het intake gesprek duurt een uur, vertel ik je alles over de methode en de werkwijze en krijg uitgelegd wat je kan verwachten van het traject. In het gesprek formuleren we samen een hulpvraag die we kunnen voorleggen aan je leidinggevende.

Ik wil liever mijn gesprekken op kantoor voeren, is dat ook mogelijk?
Dat is ook mogelijk. Het is wel belangrijk dat we een goede ruimte kunnen gebruiken met voldoende privacy. Wanneer we toch teveel afleiding vinden, geef ik de voorkeur aan een externe ruimte

Waarom is het traject in twee fases?
Fase 1 is zorgt voor inzicht en begrip. Door sessies van 4 x 2,5 uur komen we op intensieve en snelle manier tot dit inzicht. De eerste veranderingen vinden al plaats in fase 1, maar worden in fase 2 uitvergroot.